A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Recomandari masini de spalat vase

Recomandari masini de spalat vase

In gospodariile din Romania se gasesc in jur de 1 milion de masini de spalat vase de uz casnic care consuma anual cam 300 milioane kWh. Costurile aferente cu electricitatea se ridica astfel la 163 milioane lei. Utilizatorii acestor aparate trebuie sa fie constienti ca reducand consumul de electricitate, pe durata de viata a masinilor de spalat vase de uz casnic, ajung la economii importante de energie, de costuri si impact redus asupra mediului. O modalitate de a reduce consumul de energie aferent masinilor de spalat vase este alegerea produselor foarte eficiente energetic.
Masinile de spalat vase, performante din punct de vedere energetic se caracterizeaza prin:
       Consumuri de electricitate scazute;
       Cantitatea redusa a apei de spalare si de clatire (fara a afecta calitatea acestor operatii);
Din acest motiv, alegerea unei masini de spalat trebuie sa tina cont de indicatorii stabiliti in eticheta energetica:
       Consumul de energie
       Eficienta spalarii (toate masinile de spalat vase trebuie sa asigure clasa A de eficienta a spalarii)
       Eficienta uscarii
In momentul cumpararii, este important sa va orientati numai catre echipamente din clasele A: A si mai nou A+, A++ si A+++
       Este in interesul dumneavoastra sa achizitionati masinile de spalat vase cele mai performante energetic, care figureaza in listele www.topten.info.ro
       Este profitabil sa inlocuiti masina de spalat mai veche de zece ani – deja a cheltuit dublu fata de una similara noua si performanta.
Achizitia
       Este bine sa va orientati catre masinile de spalat vase care in eticheta energetica indica consumuri cat mai mici de energie electrica si de apa
       Este indicata alegerea masinilor de spalat vase care satisfac criteriile:
Clasa de performanta stabilita in conformitate cu standardele europene:
-       eficienta energetica:                     A++, A+++
-       eficienta spalarii:                           A
-       eficienta uscarii:                            A
Consumul de energie electrica pe ciclu:    maximum 1,05 kWh
Consumul de apa pe ciclu:    maximum 11 (13) litri
       Inainte de a cumpara o masina de spalat vase tineti cont printre altele de numarul de persoane din casa dumneavoastra, de locul si de spatiul disponibil pentru a instala aparatul, de sursele de energie si de apa.
       Se disting in general 2 mari tipuri de familii:
≥ 12 seturi standard de tacamuri sunt potrivite pentru o familie formata din 3-4 persoane, caz in care este necesar un model avand latime de 60 cm;
8-9 seturi standard de tacamuri – este necesar un model avand latime de 45 cm.
       Este indicat sa tineti cont la capitolul costuri nu numai de pretul de achizitie al masinii de spalat vase ci sa luati in considerare si cheltuielile de functionare pe durata de viata (care au o pondere mult mai mare decat investitia initiala) a acesteia cum ar fi:
Cheltuielile cu energia pe durata de viata
Cheltuielile cu apa pe durata de viata
Cheltuielile cu detergentii
Cheltuieli datorate calitatii (fiabilitatii) componentelor aparatului si facilitatilor oferite (functiilor suplimentare)
       Este foarte important a se respecta:
recomandarile din instructiunile tehnice ale producatorului privind amplasarea aparatului
instructiunile tehnice privind utilizarea aparatului
       Este important a fi citite cu atentie toate documentele insotitoare din momentul vanzarii (contract, fisa tehnica, manual utilizare, eticheta energetica)
       Va reamintim ca reglementarile in vigoare obliga vanzatorii sa ofere instructiunile de utilizare sau manualul de utilizare in limba romana.
Intretinerea
       Este indicata folosirea detergentilor adecvati
       Este indicata folosirea produselor pentru dedurizarea apei functie de regiunea in care se foloseste aparatul conform testelor si indicatiilor producatorului
       Pentru a beneficia de o utilizare cat mai indelungata, in conditii de eficienta, a masinii de spalat vase, se recomanda curatarea filtrelor si a usii de inchidere.
       A se evita umplerea aceluiasi compartiment cu tacamuri din metale diferite. Pot aparea pete pe acestea.
Utilizarea
       Este indicata folosirea masinii de spalat vase la capacitatea nominala. Cu cat masina de spalat este ”mai incarcata” cu atat consumul anual de energie scade. Studiile au aratat ca masinile de spalat incarcate la capacitatea nominala la fiecare ciclu de spalare, sunt cu 20% mai putin utilizate anual. Daca acest lucru nu este posibil utilizati optiunea incarcare partiala: scade astfel consumul de electricitate cu 20%.
Amintiti-va – temperatura redusa de spalare!
       Este indicat sa utilizati optiunea ECO si programe la 50°C pentru a economisi energie cu pana la 45% fata de programele intensive. Masinile de spalat utilizeaza energie electrica printre altele si pentru uscarea vaselor la temperaturi intre 45 si 70°C. Acest consum reprezinta 80% din consumul total de energie, restul de 20% fiind consumat de motor si pompa de evacuare. Prin folosirea acestor optiuni se reduc consumurile de electricitate, de apa si ......de timp.
       Optiunile de pre-spalare conduc la un consum de apa mai mare deci este indicata accesarea lui numai pentru vase cu un grad mare de murdarie.
       Alegerea si dozarea detergentului este bine sa fie in concordanta cu indicatiile producatorului, abaterile conducand fie la o calitate necorespunzatoare a spalarii (si/sau un impact necorespunzator asupra mediului) fie la un consum suplimentar de energie
       Se poate opta pentru tarif de noapte (tarif redus), caz in care e indicata o masina de spalat vase cu nivel de zgomot redus si pornire intarziata.
       Pentru un plus de economie, cand conditiile permit, se poate renunta la functia de uscare a vaselor, optand pentru uscare naturala.
Casarea corecta a masinilor de spalat vase
(Aplicabil in Uniunea Europeana şi in alte state europene cu sisteme de colectare separate)
 
       Acest simbol afişat pe produs sau pe documentaţia acestuia indica faptul ca produsul nu trebuie depozitat la gunoiul menajer la sfarşitul duratei de funcţionare. Pentru a preveni potenţialele efecte negative provocate de casarea necontrolata asupra mediului sau sanataţii, produsul trebuie a se recicla.
       Utilizatorii casnici pot contacta magazinul de la care au achiziţionat acest produs sau administraţia locala pentru detalii despre reciclarea ecologica a acestuia.
       Firmele pot contacta furnizorul pentru detalii despre termenii şi condiţiile contractului de achiziţie. Acest produs nu trebuie depozitat impreuna cu deşeurile din activitaţi comerciale.
       Este bine ca inainte de a casa aparatura electrocasnica, in scopul achizitionarii de aparatura noua, performanta, consumatorii sa se informeze cu privire la campaniile care ofera inlesniri gen programele ”Rabla” unde la returnarea echipamentului vechi, uzat, se practica un discount la cumpararea celui nou.
 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.