A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Recomandari masini de spalat rufe

Recomandari masini de spalat rufe

 

Dacă înainte de anul 2000 cheltuielile cu electricitatea consumată de maşinile de spălat rufe reprezentau 7% din factura energetică a unei gospodării, măsurători recente arată că acest procent a scăzut la 4,5 %.
In ultimii 20 de ani, consumul de energie electrică aferent spălării rufelor a scăzut cu 30% iar consumul de apă cu 60%, graţie îmbunătăţirilor aduse de fabricanţi (modele noi de înaltă eficienţă energetică, cu funcţii performante) şi unui comportament responsabil al utilizatorilor privind economia de energie şi impactul asupra mediului.
Maşinile de spălat performante din punct de vedere energetic se caracterizează prin:
       Consumuri de electricitate scăzute (pentru antrenarea motoarelor şi încălzirea apei).
       Cantitatea redusă a apei de spălare şi de clătire (fără a afecta calitatea acestor operaţii)
       Extragerea cât mai completă a apei
Din acest motiv, alegerea unei maşini de spălat trebuie să ţină cont de cei trei indicatori stabiliţi pentru ciclul standard pentru bumbac la temperatura de 60 ºC:
       Consumul de energie
       Eficienţa spălării
       Eficienţa centrifugării
În momentul cumpărării, este important să vă orientaţi numai către echipamente din clasele triplu A: A+++/A/A
       Este în interesul dumneavoastră să achiziţionaţi maşinile de spălat cele mai performante, care figurează în listele Topten.
       Este profitabil să înlocuiţi maşina de spălat mai veche de zece ani – deja a cheltuit dublu faţă de una similară nouă şi performantă.
Achiziţia
       Este bine să vă orientaţi către maşinile de spălat care în eticheta energetică indică consumuri cât mai mici de energie electrică şi de apă
       Este indicată alegerea maşinilor de spălat rufe care satisfac criteriile:
Clasa de performanţă stabilită în conformitate cu standardele europene:
-       eficienţa energetică:                                     A+++
-       eficienţa spălării:                                          A
-       eficienţa centrifugării (uscării):                       AB
Consumul de energie electrică pe ciclu:           maximum 0,19 kWh/kgrufe
Consumul de apă pe ciclu:     maximum 50 litri
       Înainte de a cumpăra o maşină de spălat rufe ţineţi cont printre altele de numărul de persoane din casa dumneavoastră, de locul şi de spaţiul disponibil pentru a instala aparatul, de sursele de energie şi de apă.
       In funcţie de spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie vă puteţi orienta către:
spaţiu mai mare-maşini de spălat rufe cu încărcare frontală
spaţiu mai mic-maşini de spălat rufe cu încărcare superioară (verticală)
       Opţiunea dumneavoastră pentru o maşină de spălat rufe ar trebui să ia în considerare utilizarea ei la capacitatea nominală, de aceea sunt de preferat aparatele cu încărcare mai mică de 6 kg
       Este indicat să ţineţi cont la capitolul costuri nu numai de preţul de achiziţie al maşinii de spălat rufe ci să luaţi în considerare şi cheltuielile de funcţionare pe durata de viaţă (care au o pondere mult mai mare decât investiţia iniţială) a acesteia cum ar fi:
Cheltuielile cu energia pe durata de viaţă
Cheltuielile cu apa pe durata de viaţă
Cheltuielile cu detergenţii
Cheltuieli datorate calităţii (fiabilităţii) componentelor aparatului şi facilităţilor oferite (funcţiilor suplimentare)
       Este foarte important a se respecta:
recomandările din instrucţiunile tehnice ale producătorului privind amplasarea aparatului
instrucţiunile tehnice privind utilizarea aparatului
       Este important a fi citite cu atenţie toate documentele însoţitoare din momentul vânzării
       Vă reamintim că reglementările în vigoare obligă vânzătorii să ofere instrucţiunile de utilizare sau manualul de utilizare în limba română.
Intreţinerea
       Este foarte important a se verifica toate compartimentele articolelor de îmbrăcăminte înainte de spălare
       Este indicată curăţarea filtrelor maşinii de spălat rufe
       Este indicată folosirea detergenţilor adecvaţi
       Este indicată folosirea produselor pentru dedurizarea apei funcţie de regiunea în care se foloseşte aparatul conform testelor şi indicaţiilor producătorului
       Este indicată verificarea garniturii hubloului, ştergerea şi uscarea acesteia după fiecare ciclu de spălare
Utilizarea
       Este indicată folosirea maşinii de spălat la capacitatea nominală. Cu cât maşina de spălat este ”mai încărcată” cu atât consumul anual de energie scade. Studiile au arătat că maşinile de spălat încărcate la capacitatea nominală la fiecare ciclu de spălare, sunt cu 25% mai puţin utilizate anual.
Deasemenea, maşinile moderne de spălat rufe, permit o echilibrare mai bună şi un dozaj optim de apă la funcţionarea la capacitate nominală, studiile arătând că o încărcare completă aduce beneficii în plan energetic şi al consumului de apă mai mari decât două încărcări la jumătate capacitate.
       Pentru spălarea unei cantităţi reduse de rufe şi/sau puţin murdare este bine de folosit opţiunile de spălare ”Incărcare 1/2” şi/sau ”Rapid” reducând astfel consumurile de electricitate, de apă şi ......de timp
       Opţiunile de pre-spălare conduc la un consum de apă mai mare cu 10 litri deci este indicată accesarea lui numai pentru rufe cu un grad mare de murdărie.
       Dozarea detergentului este bine să fie în concordanţă cu indicaţiile producătorului, abaterile conducând fie la o calitate necorespunzătoare a spălării fie la un consum suplimentar de energie
       Consumul de energie datorat antrenării motoarelor reprezintă doar 20% din consumul energetic total al maşinii de spălat rufe, încălzirea apei în maşina de spălat necesită un consum mare de energie, de aceea reducerea temperaturii de spălare are un aport semnificativ în stabilirea economiilor, mai ales în cazul rufelor puţin murdare. Imbunătăţirile aduse maşinilor de spălat şi detergenţilor conduc la obţinerea unor rezultate de calitate pentru curăţarea hainelor chiar la temperaturi scăzute.
Amintiţi-vă – temperatură redusă de spălare!
De exemplu se obţin aceleaşi rezultate dar:
cu un consum de trei ori mai mic de electricitate la un program de 30 ºC faţă de unul de 90 ºC
cu un consum de două ori mai mic de electricitate la un program ce utilizează apă rece faţă de unul la 40 ºC
       Programele de spălare trebuie să ţină cont de indicaţiile afişate pe articolele de îmbrăcăminte pentru a evita deteriorarea lor
       Dacă articolele de îmbrăcăminte permit este indicată stoarcerea la viteza maximă de centrifugare a aparatului pentru ca ulterior să se consume cât mai puţină energie cu uscarea (de preferat modul natural de uscare!)
       Se poate opta pentru tarif de noapte (tarif redus), caz în care e indicată o maşină de spălat rufe cu nivel de zgomot redus şi pornire întârziată.
Funcţii speciale
       Antişifonare
       Călcare uşoară
       Oprire clătire
       Antibacterian
       Nivel ridicat/redus de apă
       Sistem de control a stabilităţii
       Distribuire uniformă a încărcăturii
       Siguranţă copii
       Senzor spumă
       Protecţie la inundaţii
       Sistem duş
       Sistem ecologic de economisire a detergentului
       Filtru autocurăţare
       Setare temperatura
       Afişare LCD
       Etc.
Programe speciale
       Ciclu optim
       Prespalare
       Diverse programe pentru diverse materiale
       Program rapid
       Pornire întârziată
       Spălare nocturnă
       Ciclu Baby
       Etc.
Casarea corectă a maşinilor de spălat rufe
(Aplicabil în Uniunea Europeană şi în alte state europene cu sisteme de colectare separate)
 
       Acest simbol afişat pe produs sau pe documentaţia acestuia indică faptul că produsul nu trebuie depozitat la gunoiul menajer la sfârşitul duratei de funcţionare. Pentru a preveni potenţialele efecte negative provocate de casarea necontrolată asupra mediului sau sănătăţii, produsul trebuie a se recicla.
       Utilizatorii casnici pot contacta magazinul de la care au achiziţionat acest produs sau administraţia locală pentru detalii despre reciclarea ecologică a acestuia.
       Firmele pot contacta furnizorul pentru detalii despre termenii şi condiţiile contractului de achiziţie. Acest produs nu trebuie depozitat împreună cu deşeurile din activităţi comerciale.
       Este bine ca înainte de a casa aparatură electrocasnică, în scopul achiziţionării de aparatură nouă, performantă, consumatorii să se informeze cu privire la campaniile care oferă înlesniri gen programele ”Rabla".

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.