A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Recomandari aer conditionat

Recomandari aer conditionat

Recomandări pe scurt

Noua etichetă energetică pentru aparatele de aer condiţionat de clasă până la A+++ se aplică începând cu luna

ianuarie 2013 (reglementarea nr. 626/2011).

www.topten.info.ro enumeră aparatele de aer condiţionat cu cel mai ridicat nivel de eficienţă energetică, indicând faptul că eficienţa a înregistrat un progres uriaş de la introducerea noii etichete energetice:

Foarte multe modele noi se încadrează în clasa de top A+++ (răcire) / A+++ (încălzire).

 Noile modele sunt foarte eficiente: valorile de referinţă sunt SEER (Rata de eficienţă energetică sezonieră) = 10,1 şi SCOP (Coeficientul sezonier de performanţă) = 5,9.

 Agenţii frigorifici care nu afectează mediul încep să intre pe piaţă: unele modele noi utilizează R-32 în loculR-410A, cu un potenţial de încălzire globală (GWP) de 550 în loc de 1975.

Noua etichetă energetică pentru aparatele de aer condiţionat se bazează pe indicatorii Rata eficienţei energetice sezoniere, SEER (răcire) şi Coeficientul sezonier de performanţă, SCOP (funcţia de încălzire), care iau în considerare şi eficienţa la sarcină parţială. Noul calcul al eficienţei nu mai descurajează funcţionarea la sarcini parţiale şi aduce o îmbunătăţire considerabilă. Datorită faptului că standardul de măsurare pentru testarea în cazul sarcinii parţiale s-a dezvoltat în acelaşi timp cu eticheta energetică, a fost dificil să se stabilească ce valori vor fi înregistrate în conformitate cu noul standard de testare. Un test al aparatelor de aer condiţionat chinezeşti eficiente realizat de Topten în anul 2011a sugerat faptul că clasa de top a noii etichete ar fi fost deja atinsă.

Într-adevăr, Eticheta energetică putea fi concepută astfel încât să fie mai restrictivă. Numeroase modele se încadrează deja în clasele de top, iar limitele pentru A+++/A+++ (8,5/5,1) sunt depăşite cu aproximativ 20% (răcire) şi 16% (încălzire) - după aplicarea noii etichete timp de aproximativ un an.

O greşeală principală a măsurilor politicii referitor la aparatele de răcire a aerului locale (LAC-uri) comparativ cu aparatele de aer condiţionat constă în faptul că cerinţele etichetei şi de proiectare ecologică pentru aparatele de climatizare cu o singură conductă şi cu conductă dublă se bazează pe o scală de măsurare şi de etichetare separată. Eticheta energetică protejează aceste produse ineficiente, în locul asigurării faptului că eficienţa redusă a acestora este vizibilă pentru consumatori. Clasa A pentru aparatele de climatizare cu o singură conductă / cu conductă dublă corespunde clasei F a aparatelor de aer condiţionat, care sunt cu 50% mai puţin eficiente. În realitate, aşa-numitele aparate de răcire a aerului locale (LAC-uri) au un nivel de eficienţă chiar şi mai redus: majoritatea acestor produse nu pot funcţiona în cazul unei sarcini parţiale, iar căldura reziduală este evacuată în cameră şi poate necesita o deschidere prin fereastră sau prin perete, prin care aerul cald este aspirat în camera pe care ar trebui să o răcească.

Recomandări referitoare la politica cheie:

1. Actualizarea Etichetei energetice pentru menţinerea în vigoare a acesteia

Eticheta energetică necesită o actualizare în curând, pentru obţinerea sistemului A-G iniţial şi pentru a reprezenta în continuare un stimulent pentru îmbunătăţirile de eficienţă ulterioare.

2. Anularea protecţiei tehnologiilor ineficiente

Aceleaşi cerinţe pentru sistemul de Etichetare, metoda de testare şi Proiectarea ecologică se vor aplica în cazul aparatelor de climatizare cu o singură conductă şi cu conductă dublă, ca şi în cazul altor aparate de aer condiţionat.

 

3. Eliminarea agenţilor frigorifici cu GWP (potenţial de încălzire globală) ridicat

Eticheta va include o pictogramă care va indica dacă modelul conţine un agent frigorific cu GWP scăzut sau ridicat. Viitoarele cerinţe de proiectare ecologică vor urmări să elimine agenţii frigorifici cu GWP ridicat din aparatele de aer condiţionat - într-un mod mai rapid şi mai complet decât reglementarea revizuită, referitoare la gazele fluorurate.

4. Monitorizarea sistematică a pieţei

Piaţa aparatelor de aer condiţionat se va monitoriza anual, pe baza datelor de vânzare corecte. Această monitorizare a pieţei va permite evaluarea impacturilor măsurilor politicii, planificarea revizuirilor în timp util, luarea hotărârilor referitoare la limitele noilor cerinţe ale etichetei energetice şi ale proiectării ecologice şi va reprezenta fundamentul pe care se vor baza modelele de stocuri şi de consum.

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.