A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Noutati

Noutati

Proiectul TOPTEN ACT – 2015 - 2018

Proiectul Topten ACT s-a derulat timp de 41 de luni, în perioada 01.03.2015 – 31.08.2018 şi a fost finanţat de Programul de Cercetare si Inovare al Uniunii Europene  - Orizont 2020.

Programul "Rabla" pentru electrocasnice (Sept. 2018)

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea "Ghidului de finanţare a a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic".

Proiectul se află în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 25.09, timp în care persoanele fizice și juridice interesate pot transmite opinii, sugestii, comentarii sau propuneri de modificări. Programul va începe după finalizarea perioadei de consultare publică.

Potrivit proiectului, finanțarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++, A+++, din următoarelecategorii: mașini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiționat.

Recomandări pentru alegeri inteligente: televizoare eficiente energetic (Iunie 2018)

Pe piata, cel mai eficient TV este de clasa A++ pe scala etichetei energetice noi. In ciuda dezvoltarii rapide a tehnologiei actuale, consumul de energie datorat vizionarii programelor TV este in continua crestere. Principala cauza pentru cresterea consumului de energie in gospodariile europene este constituita de tendina utilarii cu doua TV cu ecran de dimensiuni mari pe gospodarie. Consumul anual de energie electrica al TV in UE este estimat sa creasca la circa 90 TWh pana in anul 2020. Este de asteptat ca reglementarile UE privind Proiectarea ecologica, imbinate cu cele privind Etichetarea energetica sa conduca la economii anuale de 43 TWh pana in anul 2020 (mai putin decat cresterea preconizata!).

 

Nou!!! Primul aspirator din clasa energetică A+++ prezent pe topten.info.ro (9 mai 2018)

Topten.info.ro recomandă cele mai eficiente aspiratoare prezente pe piaţa din ţara noastră.
Pentru a fi afişate în portal, aspiratoarele trebuie să îndeplinească următoarele criterii tehnice în conformitate cu eticheta energetică UE: 
• Eficienţa energetică: clasa A+ sau mai bună
• Clasa de performanţă de curăţare (covor / podea tare): cel puţin A / C, C / A sau B / B
• Clasa de re-emisie praf: A

 

Nu uitaţi: înainte de a casa aparatura electrocasnică, în scopul achiziţionării de aparatură nouă, performantă, consumatorii trebuie să se informeze cu privire la campaniile care oferă înlesniri, unde la returnarea echipamentului vechi, uzat, se practica un discount la cumpărarea celui nou. Directiva europeană privind tratarea deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) impune oricum distribuitorilor, la momentul vânzării unui nou echipament de uz casnic, să preia echipamentele electrice şi electronice uzate în mod gratuit.

Apel pentru acțiune - consultare publică pe 6 grupuri de produse - termen limită 07 mai (02.05.2018)

După cum probabil stiţi, Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind mai multe măsuri de proiectare ecologică și etichetare energetică în discuție. 

Consultarea publică se referă la:

- Frigidere și congelatoare de uz casnic

- Mașini de spălat vase de uz casnic

- Mașini de spălat rufe și uscătoare de rufe

- Becuri și corpuri de iluminat

- Ecrane electronice (monitoare de computer si televizoare)

- Computere.

 

Incurajarea achiziţionării de autoturisme nepoluante prin programul “Rabla Plus” (Martie 2018)

Săptămâna trecută au fost demarate Programele “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus” 2018.

 

Una dintre principalele noutăţi ale sesiunii din acest an este faptul că, în Programul "Rabla Clasic", în premieră, microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare. Cuantumul primei de casare pentru Programul "Rabla Clasic" va rămâne, în 2018, la 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare și se acordă pentru achiziţionarea unei maşini noi, al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g de CO2/km. De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g de CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard. Pe de altă parte, Programul "Rabla Clasic" va avea o componentă destinată persoanelor juridice. Acestea pot solicita, prin cererea de finanţare, cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro (sau 100.000 euro, dacă activează în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri) în momentul depunerii dosarului de acceptare.

 

 

În ceea ce priveşte "Rabla Plus", ministrul Mediului a precizat că: "Avem un buget aprobat de Guvernul României de 120 de milioane de lei. În acest caz, se acordă două tipuri de ecotichete: unul de 45.000 lei, deci 10.000 de euro, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric. În acelaşi timp, oferim un ecobonus de 20.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km. Pentru acest an, estimăm că se vor cumpăra prin Programul "Rabla Plus" un număr de 2.000 de maşini electrice".

 

Totodată,  pentru staţiile de reîncărcare a maşinilor electrice, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a promovat o schemă de ajutor de stat pentru conectarea oraşelor prin reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru care se aşteaptă avizul Comisiei Europene. Ministrul Mediului a adăugat că accesarea Programului "Rabla Plus" nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, iar prima oferită în cadrul Programului "Rabla Clasic" se poate cumula cu ecotichetele prevăzute de Programul "Rabla Plus", numai în cazul în care solicitantul va achiziţiona fie un autovehicul nou electric, fie unul electric hibrid plug-in.

Inedit: Ceasurile electrocasnicelor, rămase în urmă (Martie 2018)

Ceasurile cu radio conectate la priză şi cele cu care sunt echipate produsele electrocasnice din Europa, care au rămas în urmă cu şase minute în ultimele săptămâni din cauza unui deficit energetic apărut în contextul unui conflict pe teme energetice în Balcani, indică din nou ora exactă, după ce acel deficit de electricitate a fost remediat.

Economia circulară: Strategia UE privind materialele plastice (ianuarie 2018)

Prima strategie la nivel european privind materialele plastice, adoptată în data de 16 ianuarie 2018 se înscrie în eforturile de tranziție către o economie mai circulară.

Ghid pentru o achiziție durabilă de produse IT (Septembrie 2017)

Produsele IT și fabricarea lor vin cu risc de mediu și social. Prin stabilirea și urmărirea unor criterii relevante de sustenabilitate, achizitorii pot contribui la creșterea responsabilității sociale și de mediu pe piață. Pentru a sprijini cumpărătorii în acest scop, TCO Development a lansat acum unghid pentru achiziționarea durabilă de produse IT.

 

Noul regulament privind etichetarea energetică a intrat în vigoare oficial (August 2017)

Regulamentul a fost publicat în 28 iulie în Jurnalul Oficial al UE.

Parlamentul European a votat reîntoarcerea la scala A-G (iunie 2017)

Parlamentul European a votat marti, 13.06.2017 simplificarea etichetelor energetice prin reîntoarcerea la scala A-G.

O etichetare energetică mai clară: eficienţă energetică îmbunătăţită (Mai 2017)

În data de 21 martie 2017, Consiliul European a ajuns la un acord provizoriu cu Parlamentul European cu privire la un regulament de stabilire a unui cadru pentru etichetarea referitoare la eficiența energetică. Acest acord va trebui să fie confirmat de reprezentanții permanenți (Coreper) ai statelor membre.

 

Regulamentul propus va înlocui legislația actuală (Directiva 2010/30/UE), păstrând principiile de bază ale acesteia, dar clarificând mai mult, consolidând și extinzând domeniul de aplicare al acesteia.

 

Regulamentul stabilește termene pentru înlocuirea claselor actuale A+, A++, A+++ cu o scară de la A la G. Acesta stabilește, de asemenea, o procedură pentru reclasificarea etichetelor pe baza dezvoltării tehnologice. Astfel, utilizarea excesivă a unor clase de eficiență mai înalte este evitată pe termen lung, oferind, totodată, stimulente pentru inovare și eliminând de pe piață produsele mai puțin eficiente.

Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național se află în dezbatere publică (martie 2017)

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice Proiectul de OM proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național.

Schimbări în etichetarea energetică a produselor (ianuarie 2017)

Începând cu 1 ianuarie 2017 se modifică etichetarea energetică a aparatelor TV şi a aparatelor de aer condiţionat. 

Ecoproiectarea îi ajută pe consumatori să economisească până la 330 € pe an (Decembrie 2016)

Organizaţia Europeană a Consumatorilor a lansat recent un studiu care arată că, datorită proiectării ecologice, consumatorii pot economisi în fiecare an, până la € 330. Acest lucru se datorează faptului că legile UE au permis fabricanților să producă mai puține produse cu consum ridicat de energie. Mai mult, în cazul în care consumatorii aleg un produs care este în clasa superioară a etichetei energetice, economiile pot crește la peste 450 € pe an.

Noutăţi testare produse (Octombrie 2016)

Consiliul pentru Apărarea Resurselor Naturale (NRDC) cu sediul în SUA a testat mai multe modele de televizoare, prin modificarea condițiilor procedurii de testare standard care este utilizată pentru declarația energetică. 

Progrese în dezvoltarea reţelei de alimentare a maşinilor electrice (august 2016)

Primăriile, instituțiile publice și agenții economici din ţara noastră pot dezvolta în perioada următoare proiecte de infrastructură de alimentare verde după regulile descrise în ghidul de finanțare al  Programului de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice şi hibrid - „Infrastructură de alimentare verde” publicat în data de 10 august 2016.

Manualul de achizitii publice ecologice ediţia 2016 (iulie 2016)

Comisia Europeană a publicat o versiune complet revizuită (a treia) a manualului privind achizitiile publice ecologice.

A demarat prima etapa “Rabla 2016” (30.05.2016)

Administrația Fondului pentru Mediu anunţă deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor în vederea validării producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național și Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, în perioada 30 mai – 03 iunie 2016.

NOU!!! SONDAJ DE OPINIE - Poţi câştiga un fairphone!

Pentru a ne ajuta să facem site-ul topten.info.ro cât mai prietenos cu putinţă, am aprecia răspunsul dvs. la cateva întrebări. Durează doar câteva minute pentru a finaliza chestionarul. Participanţii care răspund la toate întrebările vor avea şansa de a câştiga unul dintre cele trei premii atractive: un fairphone şi două cafetiere. Pentru a intra în tragerea la sorţi, vă rugăm să oferiţi o adresă de e-mail activă.

 

Puteţi participa la sondaj in perioada 15.05.2016-30.06.2016.

Vă invităm să completaţi chestionarul şi vă dorim să fiţi norocoşi. Ar fi minunat ca premiul să vină în România, să arătăm că suntem preocupaţi de eficienţa energetică şi mediu. 

NOU! Stimularea reinnoirii Parcului auto national - Programele “Rabla” şi “Rabla Plus” (26.04.2016)

Ministrul Mediului a anunţat lansarea programului Rabla 2016 cu o componentă destinată maşinilor electrice intitulată Rabla Plus.

Acord istoric privind schimbările climatice semnat la New York (25.04.2016)

De Ziua Pământului, statele lumii au semnat Acordul Istoric privind Schimbările Climatice.

Pe  22 aprilie 2016, peste 155 de state au semnat la New York Acordul privind schimbările climatice al cărui obiectiv principal este limitarea creşterii temperaturii globale la cel mult 2 grade Celsius. Acordul a fost negociat şi agreat la nivel mondial, în cadrul Conferinţei Internaţionale privind schimbările climatice de la Paris, din 12 decembrie 2015.

Europa este pregătită pentru tranziția spre transporturi cu emisii zero (18.04.2016)

În perioada 14 – 15 aprilie 2016, Capitala Olandei a găzduit Reuniunea informală comună a miniștrilor mediului și miniștrilor transporturilor din Uniunea Europeană. Delegația României a fost reprezentată la dezbateri de ministrul Mediului Cristiana Pașca Palmer și Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, alături de specialiști din ambele ministere de resort.

Etichetele energetice, obligatorii la comercializarea electrocasnicelor şi în Republica Moldova (15.04.2016)

Electrocasnicele comercializate în R. Moldova vor fi însoţite, obligatoriu, de etichete pe care va fi indicat consumul de energie. Un proiect de modificare şi completare a mai multor regulamente cu privire la plasarea pe piaţă a maşinilor de spălat, frigiderelor şi aparatelor TV, a fost aprobat de Guvern în cadrul şedinţei din 18 martie 2016.

Noutăţi sisteme de iluminare (20.09.2015)

Comisia Europeană a publicat evaluarea de piață a lămpilor direcționale, care arată că becurile eficiente cu LED tip spot sunt disponibile, au preţuri accesibile, sunt echivalente în ceea ce privește funcționalitatea și compatibile cu echipamentele folosite între sursa de alimentare și lămpi. Prin urmare, sunt îndeplinite cerințele pentru punerea în aplicare a etapei 3 din “Regulamentul privind proiectarea ecologică nr. 1194/2012”. Etapa 3 va lăsa pe piață după septembrie 2016 numai becuri eficiente cu LED tip spot.

Etichetă energetică unică „A-G” și o bază de date digitală pentru produse (03.08.2015)

Pe 15 iulie 2015, Comisia Europeană a publicat propunerea sa de Directivă revizuită privind etichetarea energetică.

5 iunie - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător (05.06.2015)

În fiecare an la 5 iunie, locuitori din peste 100 de țări ale planetei aniversează Ziua Mondială a Mediului Înconjurător (World Environment Day), aceasta fiind una din principalele acțiuni prin care ONU încearcă să mărească nivelul de conștientizare pe plan mondial asupra mediului și să îmbunătățească metodele de a acționa pentru protejarea naturii înconjurătoare. Tema aleasă pentru acest an, „Şapte miliarde de vise, o singură planetă. Să consumăm responsabil” îşi propune să atragă atenţia asupra consumului nesustenabil de resurse naturale, în special în ceea ce priveşte apa, energia şi hrana, în condiţiile în care bunăstarea omenirii, calitatea mediului înconjurător, funcţionarea economiei mondiale depind de gestionarea responsabilă a acestor resurse.

Uniunea Europeană amână scoaterea de pe piaţă a becurilor cu halogen ineficiente (20.04.2015)

Uniunea Europeană amână scoaterea de pe piaţă a becurilor cu halogen ineficiente, acţiune care a fost anunţată de acum şase ani şi, astfel ratează realizarea de economii de energie de aproximativ 33TWh în zece ani (economii pierdute potrivit unui studiu realizat de Agenţia Daneză pentru Energie). La 17 aprilie 2015, statele membre au convenit, la propunerea Comisiei, să amâne până în 2018 etapa a şasea a reglementărilor de proiectare ecologică a becurilor prin interzicerea claselor C şi mai puţin, în ciuda faptului că becurile eficiente cu LED-uri sunt mai bune şi mai puţin costisitoare decât se aştepta. Becurile ineficiente din clasele C, D şi E vor rămâne acum pe piaţă până în luna septembrie 2018. Becurile cu LED sunt de 80% mai eficiente energetic decât cele clasice şi fiecare bec LED generează economii de 60 EUR pe durata sa de viaţă de 15 ani, comparativ cu un bec standard cu cu halogen.

Mai multe informatii:

- Comisia Europeana

- Cool Products

- Topten Focus

TOPTEN continua cu Orizont 2020 (02.03.2015)

Orizont 2020 (H2020) este un amplu program de cercetare şi inovare finanţat de Uniunea Europeană. H2020 va finanţa două proiecte Topten 2015-2018 (Topten ACT si ProCold).

Topten ACT va selecta şi prezenta mai multe produse eficiente energetic pe site-uri Topten în 16 de ţări din Europa, care să permită consumatorilor să acţioneze prin a face alegeri de cumpărare care vor genera economii de energie.

Partenerii de proiect sunt:

ADEME (Franţa),

AEA (Austria),

BBL (Belgia),

Bush Energie (Elvetia),

Eliante (Italia), 

FEWE (Polonia),

Guide Topten (Franta),

ICEMENERG (România),

LNVF (Lituania),

Norges Naturvernforbundet (Norvegia), 

Öko-Institut (Germania),

Oekozenter (Luxembourg),

Quercus (Portugalia), 

SEVEn (Republica Cehă),

SSNC (Suedia),

EST (Marea Britanie),

WWF Spania.

Descrierea proiectului TOPTEN ACT o puteti consulta aici.

ProCold are ca scop imbunatatirea eficientei energetice a aparatelor frigorifice profesionale, in colaborare cu diferite parti interesate.

Partenerii de proiect sunt:  ADEME (Franţa), AEA (Austria), Bush Energie (Elveţia), Guide Topten (Franţa), Politecnico di Milano (Italia), Öko-Institut (Germania), Quercus (Portugalia), SEVEn (Republica Cehă) şi SSNC (Suedia).

Etichetele energetice vor fi afişate şi în magazinele online (29.12.2014)

Utilizarea etichetării energetice se va extinde şi la magazinele online din Europa din ianuarie 2015. Până în prezent, magazinele online aveau obligaţia să furnizeze anumite informaţii înscrise pe eticheta energetică, dar, în viitor, site-urile de internet vor trebui să afişeze eticheta în sine, precum şi fişa produsului. Cu toate acestea, această cerinţă se va aplica doar la modelele introduse pe piaţă la 1 ianuarie 2015.

Mai multe informatii gasiti aici.

Reglementarile privind aspiratoarele intra in vigoare (01.09.2014)

Normele referitoare la Proiectarea ecologică şi la Etichetare pentru aspiratoare, publicate în Jurnalul Oficial al UE în luna iulie 2013, se vor aplica începând cu luna septembrie 2014.

Începând cu această dată se vor interzice aspiratoarele cu o putere mai mare de 1600 W, cu un consum de energie anual mai mare de 62 kWh şi cu o performanţă redusă de îndepărtare a prafului. Aceste valori vor deveni mai stricte în anul 2017, ajungând la 900 W şi la 43 kWh/an, aplicându-se în plus cerinţe minime pentru re-emisiile de praf, pentru zgomot şi durabilitate.

Noile norme UE vor reduce facturile de energie de uz casnic cu circa 3 miliarde de euro pe an până in 2020.

Legea Eficientei Energetice (20.08.2014)

Din data de 04.08.2014, a intrat în vigoare Legea nr. 121 din 18 iulie 2014 privind eficienţa energetică, publicată în M. Of. nr. 574 din 1 august 2014. Prin adoptarea acestei legi, România şi-a îndeplinit angajamentele faţă de Comisia Europeană de transpunere a Directivei 2012/27/UE a Parlamentului European şi a Consiliului privind eficienţa energetică în legislaţia românească.

Ghid pentru implementarea Directivei privind Eficienţa Energetică

Coalitia pentru economisirea energiei a lansat un Ghid pentru accelerarea punerii în aplicare a directivei privind eficienta energetică - Guidebook for Strong Implementation. 

Populaţia va primi 20% din energia electrică la preţul pieţei libere, de la 1 ianuarie 2014

“Populaţia va primi 20% din energia electrică la preţul pieţei libere iar 80% din consum va fi facturat la preţ reglementat, începând cu 1 ianuarie 2014”, a declarat, pentru AGERPRES, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 

Ministrul Mediului: România va avea un Plan Naţional şi o lege dedicate achiziţiilor publice verzi

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunțat, într-o conferință de presă, că ministerul dorește să elaboreze un plan de acțiune legat de achizițiile publice ”verzi”, care să încurajeze schimbarea comportamentului de consum al statului către achiziționare de produse și servicii prietenoase mediului, cu impact redus asupra mediului și cu o utilizare eficientă a resurselor.

Liberalizarea pretului la gaze naturale

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, ca a primit raspuns negativ din partea Comisiei Europene la solicitarea sa de amanare a scumpirii gazelor de la 1 iulie, el precizand ca motivatia a tinut de respectarea principiului european al liberalizarii preturilor la gaze. 

Locuintele romanilor consuma de 8 ori mai multa energie decat media europeana (14.06.2013)

Cladirile de locuinte din Romania consuma de opt ori mai multa energie decat media tarilor UE-15 din cauza unui sistem ineficient de termoficare si a faptului ca respectivele cladiri nu sunt izolate in mod corespunzator, se arata in raportul ”European Semester” ce contine recomandarile de tara facute de Comisia Europeana fiecarui stat membru.

Potrivit raportului, Romania este a treia cea mai energo-intensiva economie din UE, cu o intensitate energetica de 2,5 ori mai mare decat media UE. Este, de asemenea, a treia economie din UE cu nivelul cel mai ridicat de emisii de carbon. Documentul mai arata ca integrarea pietelor energiei electrice si gazelor naturale pe pietele UE este, in continuare, incompleta si nu au fost inca realizate interconexiunile transfrontaliere ale retelelor de gaze. 

Aspiratoarele: o mai buna performanta este posibila cu un consum scazut de energie

In 28 Februarie 2013 va fi votata propunerea UE de regulament Ecodesign si Eticheta Energetica pentru aspiratoare. Topten a analizat propunerea in detaliu si a comparat masurile propuse cu situatia existenta, analizand cele mai performante aspiratoare din piata Europeana ierarhizate pe Topten.eu. Concluziile sunt prezentate in materialul atasat.

Tarif electricitate majorat. Ce solutii are consumatorul? (22.01.2013)

Conform Ordinului ANRE nr. 53/19.12.2012, incepand cu 01.01.2013, tariful la electricitatea livrata consumatorilor de tip casnic a fost majorat.

Eliminarea consumurilor de electricitate in modul de functionare Standby al aparatelor electrice

Directiva europeana ECODESIGN, cu privire la proiectarea ecologica a echipamentelor electrice in vederea reducerii consumurilor in modul de functionare standby,este pe cale sa fie modificata pentru a include cafetierele si alte produse electrice in plina expansiune.

Atelier Achizitii Publice Ecologice

In scopul cunoasterii proiectului Buy Smart+ in Romania, pentru detalierea obiectivelor vizate de proiect și pentru a crea posibilitatea explicitarii aspectelor tehnice, ICEMENERG a organizat in 20 Noiembrie 2012, atelierul:

Reducerea costurilor și protecția mediului la achiziții publice și private

Achizitii verzi pentru dezvoltare durabila

Bucuresti, 9 noiembrie - COMUNITATEDURABILA.RO - prima comunitate de practica pentru dezvoltare durabila din Romania - cere Guvernului sa-si reduca impactul asupra mediului inconjurator si sa economiseasca resurse prin adoptarea unei Legi a Achizitiilor Publice Ecologice (verzi).

Conferința EcoProcura 2012

Conferința EcoProcura 2012- Puterea achizițiilor publice pentru a transforma piața europeană (Malmö, Suedia, 21 Septembrie 2012) a subliniat rolul autorităților publice în managementul soluțiilor inovatoare pentru provocările sociale și de mediu.

Etichetarea eficientei energetice a unor produse de larg consum – modificari din octombrie 2012

In M. Of. 667/2012 a fost publicata HG Nr. 917/2012 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea regulamentelor delegate (UE) ale Comisiei

Noua Directiva UE privind eficienta energetica

Masurile vizand economisirea de energie, inclusiv renovarea cladirilor publice si auditurile energetice pentru companii, devin obligatorii

O veste buna

Semnalam prietenilor brandului Dacia prima postare a acestuia in topten.info.ro cu modelul Dacia Lodgy dCi 90, pe locul 2 la categoria VAN5. 

Euro-Topten Max

Prin acest comunicat, Comisia Europeana si-a aratat aprecierea cu privire la desfasurarea activitatilor in cadrul proiectului Euro-Topten Plus si a evidentiat contributia website-ului TOPTEN la cresterea eficientei energetice la consumatori.

Euro Topten Plus

Proiectul Euro-Topten Plus a fost finantat de Programul Intelligent Europe Energy – Comisia Europeana. Au participat 20 parteneri din 16 tari, care au impartit experienta si cunostinte, vizand website-urile, produsele, modul de comunicare etc. 

Noutati

Proiectul TOPTEN ACT – 2015 - 2018

Proiectul Topten ACT s-a derulat timp de 41 de luni, în perioada 01.03.2015 – 31.08.2018 şi a fost… Mai mult

Programul "Rabla" pentru electrocasnice (Sept. 2018)

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea "Ghidului… Mai mult

Recomandări pentru alegeri inteligente: televizoare eficiente energetic (Iunie 2018)

Pe piata, cel mai eficient TV este de clasa A++ pe scala etichetei energetice noi. In ciuda… Mai mult

Legislatie

Acte normative aflate in dezbatere la Ministerul Mediului (August 2018)

Ministerul Mediului (MM) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru modificarea și… Mai mult

Modificari aduse Legii energiei si gazelor naturale (August 2018)

A fost promulgata Legea nr. 167/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și… Mai mult

Casa Verde (ianuarie 2017)

Au aparut ghidurile de finantare pentru Programele Casa Verde si Casa Verde Plus: Mai mult

Concursuri

2017

Nu exista sondaje de opinie. Mai mult

2016

UPDATE:   Dupa cum stiti, sondajul a putut fi completat pana la data de 30.06.2016. Respondentii… Mai mult

 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.