A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Criterii masini de spalat vase

Criterii masini de spalat vase

Topten este un portal care prezinta, printre alte produse de interes public, masinile de spalat vase de uz casnic (din productia interna si din import) de inalta eficienta energetica, comercializate pe piata din Romania.
Selectia vizeaza numai produsele care, conform etichetei energetice, au cele mai economice consumuri de energie electrica si apa, si care realizeaza spalarea si uscarea de cea mai buna calitate.
Topten prezinta masini de spalat vase de uz casnic independente si incorporabile din urmatoarele subcategorii definite de latimea aparatului:
 • Modele avand latimea de 45 cm
 • Modele avand latimea mai mica sau egala cu 60 cm
Masinile de spalat vase selectionate pentru a fi incluse in www.topten.info.ro  satisfac urmatoarele criterii:
 • Clasa de eficienta energetica stabilita in conformitate cu standardele europene: A++, A+++
 • Clasa de eficienta a uscarii: A
 • Consumul de apa pe ciclu de spalare: maxim 11 litri pe ciclu pentru capacitate de incarcare < 9 seturi standard de tacamuri si maxim 13 litri pe ciclu pentru capacitate de incarcare > 9 seturi standard de tacamuri, calculat astfel:
Consumul anual de apa, in litri (conform declaratiei din noua eticheta energetica), se imparte la numarul de cicluri standard de spalare pe an (se considera 280 cicluri standard de spalare pe an, conform calculelor din Regulamentul Delegat al Comisiei Europene nr. 1059/2010).
Suplimentar, pentru a putea fi listate pe www.topten.info.ro produsele, producatorii si importatorii trebuie sa furnizeze urmatoarele date:
 • Indicele de eficienta energetica (EEI), in %
 • Indicele de eficienta a uscarii
 • Consumul de energie pe ciclu standard, in kWh
 • Durata, in minute, pentru programul standard
 • Puterea consumata in modurile oprit si inactiv, in W
 • Numarul standard de seturi
 • Consumul anual de apa, in litri
 • Posibilitatea racordarii la apa calda
 • Criteriile de selectie vor fi actualizate periodic functie de evolutia pietei

Selectia se realizeaza intr-o maniera neutra, transparenta si responsabila, produsele fiind ierarhizate functie de valoarea Indicelui de eficienta energetica (IEE). Cu cat o masina de spalat vase este mai eficienta energetic cu atat se afla mai in stanga tabelului de ierarhizare.Functie de preferinte exista posibilitatea de a modifica aceasta ordine de prezentare foarte usor prin click pe criteriul care intereseaza.

IEE se exprima in procente si reprezinta raportul dintre consumul anual de energie al masinii de spalat vase de uz casnic analizate si consumul anual de energie standard al acesteia. In cazul a doua aparate care ofera servicii similare cel mai eficient energetic este cel care are o valoare a IEE mai mica.

Desi exista contacte, pentru a verifica informatiile,colaborarea cu producatorii, importatorii, distribuitorii si vanzatorii nu influenteaza selectia.
Ii invitam si pe aceasta cale sa ne furnizeze informatii cat mai exacte ori de cate ori au modele noi pentru a fi avute in vedere la actualizarea portalului www.topten.info.ro.

Ordinea de prezentare se face “din oficiu” ierarhic in sensul crescator al costurilor de functionare pentru energia electrica si apa consumate pe durata de viata de 10 ani. Cu cat masina de spalat vase este mai performanta cu atat ea se afla mai in stanga tabelului de ierarhizare.

Preturile de achizitie sunt preturi medii rotunjite, existente pe piata din Romania luand in consideratie un panel de vanzatori reprezentativi avand o oferta valabila intr-o anumita perioada(TVA inclus). Preturile “la zi” practicate de distribuitori pot fi mai avantajoase. 
 Eticheta energetica

 

        Prezentarea pe portal

*    Produsele similare(cu aceleasi caracteristici) provenite de la firme/producatori diferiti sunt afisate in aceiasi coloana cu numele acestora. Vizualizarea produsului firmei/producatorului dorit se realizeaza printr-un click pe coloana si apoi pe adresa firmei/producatorului 

 *  Producatorul si modelul

*    Pret mediu de achizitie
*    Costurile de functionare (energie electrica + apa)
Costurile de functionare reprezinta cheltuielile pe durata de viata a aparatului pentru apa si energie electrica pe baza urmatoarelor ipoteze:
       Se considera 280 cicluri de spalare pe an
       Durata de viata de 10 ani.
       Costul cu energia electrica este calculat pentru un pret de 0,55 lei/kWh (inclusiv 24% TVA+accize) corespunzator tarifului CD de tip monom cu rezervare conform Ordinul ANRE nr. 53 din 19 Decembrie 2012 (acest tarif trebuie înțeles ca ordin de mărime deoarece pot exista diferenţe în funcţie tipul de tarif practicat la locul de consum).
Costul cu apa: 5,86 lei/m3 (inclusiv 24% TVA)corespunzator Avizului ANRSC nr. 4034592/01.01.2012 (pretul include si tariful pentru canalizare). Tariful este stabilitpentru Bucuresti fiind printre cele mai mici din Romania .

 

*    Consumul anual de apa, in l/an in conformitate cu declaratia din eticheta energetica
*    Consumul de apa pe ciclu de spalare (l/ciclu)
*    Consumul anual de energie, in kWh conform declaratiei din eticheta energetica
*    Consumurile de energie pe ciclu de spalare, in kWh
*    Clasa de eficienta energetica (IEE).
 
 

Clasa de eficienta energetica

Indice de eficienta energetica

A+++ (eficienta maxima)

EEI< 50

A++

50 ≤ EEI< 56

A+

56 ≤ EEI< 63

A

63≤ EEI< 71

B

71 ≤ EEI< 80

C

80 ≤ EEI< 90

D (eficienta minima)

EEI≥ 90

 * Clasa de eficienta a uscarii pentru masina de spalat vase de uz casnic se determina in functie de indicele de eficienta uscarii  (ID): 
 

Clasa de eficienta a uscarii

Indicele de eficienta a uscarii (ID)

A (eficienta maxima)

ID > 1,08

B

1,08 ≥ ID >0,86

C

0,86 ≥ ID > 0,69

D

0,69≥ ID > 0,55

E

0,55 ≥ ID > 0,44

F

0,44 ≥ ID > 0,33

G (eficienta minima)

0,33 ≥ ID

  
 *  Durata, in minute, pentru programul standard
 
 *  Puterea absorbita, in W, in modul oprit si in modul inactiv, in conformitate cu declaratia producatorului 
 

 

 

 

 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.