A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Criterii selectie masini de spalat rufe

Criterii selectie masini de spalat rufe

Topten este un portal care prezinta, printre alte produse de interes public, masinile de spalat rufe de uz casnic (din productia interna si din import) de inalta eficienta energetica comercializate pe piata din Romania. Selectia vizeaza numai produsele care, conform etichetei energetice, au cele mai economice consumuri de energie electrica si apa, si care realizeaza spalarea si centrifugarea de cea mai buna calitate. 
Produsele similare(cu aceleasi caracteristici) provenite de la firme/producatori diferiti sunt afisate in aceiasi coloana cu numele acestora. Vizualizarea produsului firmei/producatorului dorit se realizeaza printr-un click pe coloana si apoi pe adresa firmei/producatorului.
Topten prezinta masini de spalat rufe de uz casnic cu incarcare frontala sau verticala din urmatoarele subcategorii definite de capacitatea de incarcare:
 
         mai mica de 6 kg  /  egala cu 6 kg  /  egala cu 7 kg  /  mai mare de 7 kg
 

Eticheta energetica

 
Masinile de spalat rufe selectionate pentru a fi incluse in www.topten.info.ro satisfac urmatoarele criterii:
- Clasa de eficienta energetica stabilita in conformitate cu standardele europene: A+++
- Clasa de centrifugare: A, B
- Consumul de apa: maxim 12 litri pe kg rufe, calculat astfel:
Consumul anual de apa, in litri (conform declaratiei din noua eticheta energetica), se imparte la cantitatea anuala de rufe spalate in kg (considerand 220 cicluri de spalare pe an, conform calculelor din Regulamentul Delegat al Comisiei Europene nr. 1061/2010):
 
Capacitate nominala
[kg]
Cantitatea anuala de rufe spalate
[kg]
Capacitate nominala
[kg]
Cantitatea anuala de rufe spalate
[kg]
5
785,71
7,5
1178,57
5,5
801,42
8
1257,14
6
942,86
8,5
1335,71
6,5
1021,42
9
1414,29
7
1100,00
 
  
 Suplimentar, pentru a le putea fi listate produsele pe www.topten.info.ro, producatorii si importatorii trebuie sa furnizeze urmatoarele date:
  • Indicele de eficienta energetica (EEI)
  • Consumurile de energie pe ciclu de spalare, in kWh, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura completa, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala si pentru programul standard la 40°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala
  • Duratele, in minute, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura completa, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala si pentru programul standard la 40°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala
  • Puterea consumata in modurile oprit si inactiv
  • Viteza maxima de centrifugare
  • Disponibilitatea unor sisteme de protectie apa (Aqua Stop, waterproof, Sistem control apa etc.)
- Criteriile de selectie vor fi actualizate periodic functie de evolutia pietei
- Selectia se realizeaza intr-o maniera neutra, transparenta si responsabila, produsele fiind ierarhizate functie de valoarea Indicelui de eficienta energetica (EEI). Cu cat o masina de spalat rufe este mai eficienta energetic cu atat se afla mai in stanga tabelului de ierarhizare.
- EEI se exprima in procente si reprezinta raportul dintre consumul anual de energie al masinii de spalat rufe de uz casnic analizate si consumul anual de energie standard al acesteia, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura completa, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala si pentru programul standard la 40°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala.
- In cazul a doua aparate care ofera servicii similare cel mai eficient energetic este cel care are o valoare a EEI mai mica.
Prezentarea pe portal
Producatorul si modelul
Costurile de functionare (energie electrica + apa) 
Costurile de functionare reprezinta cheltuielile pe durata de viata a aparatului pentru apa si energie electrica pe baza urmatoarelor ipoteze:
- Se considera 220 cicluri de spalare pe an
- Durata de viata de 15 ani.
- Costul cu energia electrica este calculat pentru un pret de 0,55 lei/kWh (inclusiv 24% TVA+accize) corespunzator tarifului CD de tip monom cu rezervare conform Ordinul ANRE nr. 53 din 19 Decembrie 2012(acest tarif trebuie înțeles ca ordin de mărime deoarece pot exista diferenţe în funcţie tipul de tarif practicat la locul de consum).
- Costul cu apa: 5,86 lei/m3 (inclusiv 24% TVA)corespunzator Avizului ANRSC nr. 4034592/01.01.2012 (pretul include si tariful pentru canalizare). Tariful este stabilitpentru Bucuresti fiind printre cele mai mici din Romania. 
 - Capacitatea nominala, in kg, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura completa sau pentru programul standard la 40°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura completa, folosindu-se cea mai scazuta dintre doua valori.
 - Clasa de eficienta energetica.
 
Clasa de eficienta energetica                     Indice de eficienta energetica
A+++ (eficienta maxima)                               EEI < 46
A++                                                            46 ≤ EEI < 52
A+                                                              52 ≤ EEI < 59
A                                                                59 ≤ EEI < 68
B                                                                68 ≤ EEI < 77
C                                                                77 ≤ EEI < 87
D (eficienta minima)                                      EEI ≥ 87
 
Clasa de eficienta a stoarcerii prin centrifugare a unei masini de spalat rufe de uz casnic se determina in functie de gradul de umiditate reziduala (D):
 
Clasa de eficienta a stoarcerii %            Gradul de umiditate reziduală (D)
A (eficienta maxima)                                 D < 45
B                                                            45 ≤ D < 54
C                                                            54 ≤ D < 63
D                                                            63 ≤ D < 72
E                                                            72 ≤ D < 81
F                                                            81 ≤ D < 90
G (eficienta minima)                                 D ≥ 90           
 
- Consumul anual de energie, in kWh conform declaratiei din eticheta energetica
- Consumurile de energie pe ciclu de spalare, in kWh, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura completa, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala si pentru programul standard la 40°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala, in conformitate cu declaratia producatorului [60/60(1/2)/40(1/2)]
- Consumul anual de apa, in l/an in conformitate cu declaratia din eticheta energetica
- Duratele, in minute, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura completa, pentru programul standard la 60°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala si pentru programul standard la 40°C pentru rufe din bumbac cu incarcatura partiala in conformitate cu declaratia producatorului [60/60(1/2)/40(1/2)]
- Puterea absorbita, in W, in modul oprit si in modul inactiv, in conformitate cu declaratia producatorului
- Viteza maxima de centrifugare, in rotatii pe minut, in conformitate cu declaratia producatorului
 

Datele prezentate pentru fiecare masina de spalat rufe, sunt cele raportate pe siteurile proprii de catre producatori, in conformitate cu directivele Uniunii Europene, de la institutii specializate (GfK) care detin baze de date sau de pe portaluri existente ale partenerilor. 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.