A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/toptenk9/public_html/fuel/codeigniter/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Criterii selectie frigidere

Criterii selectie frigidere

Topten este un portal care prezinta, printre alte produse de interes public, aparatele frigorifice (frigidere, congelatoare si combine frigorifice de uz casnic din productia interna si din import) de inalta eficienta energetica comercializate pe piata din Romania.

Selectia vizeaza numai produsele care se incadreaza in clasele energetice  A++ sau A+++ (definite de eticheta energetica).
La un frigider avand clasa A+++ cosumul de energie electrica este cu 60% mai mic decat un aparat incadrat in clasa energetica A.
 
 Topten prezinta aparatele frigorifice amplasabile liber si cele incorporabile din urmatoarele categorii si subcategorii:
 
Categoria
Subcategoria
Volum total net(litri)
Frigider cu congelator cu o usa < 150
> 150
Frigider cu congelator cu 2 usi < 270
> 270
Combine frigorifice < 300
> 300
Americane (side by side) Toate
 
  Datele prezentate pentru fiecare aparat frigorific, sunt cele raportate pe siteurile acestora, de catre producatori, in conformitate cu directivele Uniunii Europene, de la institutii specializate care detin baze de astfel de date sau de pe portaluri existente ale partenerilor www.topten.info si www.topten.eu .
  Desi exista contacte, colaborarea cu producatorii, importatorii, distribuitorii si vanzatorii nu influenteaza selectia.
Ii invitam si pe aceasta cale sa ne furnizeze informatii cat mai exacte ori de cate ori au modele noi pentru a fi avute in vedere la actualizarea portalului topten.info.ro.
  Selectia se realizeaza intr-o maniera neutra, transparenta si responsabila, produsele fiind ierarhizate functie de valoarea Indicelui de eficienta energetica (IEE). Cu cat un frigider este mai eficient cu atat el se afla mai in stanga tabelului de ierarhizare.
  IEE se exprima in procente si reprezinta raportul dintre consumul anual de energie al aparatului frigorific de uz casnic analizat si consumul anual de energie standard al unui frigider similar. In cazul a doua aparate care ofera servicii similare cel mai eficient energetic este cel care are o valoare a IEE mai mica.
  Clasa de eficienta energetica – Eticheta energetica defineste clasele energetice incepand cu A++ (cel mai eficient energetic), A+, A, B, C, D,  (cel mai putin eficient energetic) in conformitate cu Directiva 2010/30/UE.
De la 1 iulie 2012 nu mai este autorizata producerea aparatelor frigorifice sub clasa A+ .
Etichetele energetice, trebuie afisate obligatoriu pe aparate la punctele de vanzare. Furnizarea informatiilor cu privire la consumul de energie al unui model sau pretul acestuia (brosuri de informare, actiuni de promovare sau cataloage etc.) trebuie sa includa si informatia cu privire la clasa energetica.
  Clasificarea din punct de vedere energetic are la baza Indicele de Eficienta Energetica – IEE.
Programul de implementare privind noua eticheta este urmatorul:
 
 
Clasa de
eficienta energetica
Eticheta veche pana la 30 noiembrie 2011 Eticheta noua pana la 30 iunie 2014 Eticheta noua de la 1 iulie 2014
Indice de eficienta energetica (IEE)
[%]
A+++   < 22 < 22
A++ < 30 22 ÷ 33 22 ÷ 33
A+ 30 ÷ 42 33 ÷ 44 33 ÷ 42
A 42 ÷ 55 44÷ 55 42÷ 55
B 55 – 75 55 ÷ 75 55 ÷ 75
C 75 – 90 75 ÷ 95 75 ÷ 95
D 90 – 100 95 ÷ 110 95 ÷ 110
                                                   
                                                                          
              Eticheta energetica
 
                                                              
 
 
   Produsele similare (cu aceleasi caracteristici) provenite de la firme/producatori diferiti sunt afisate in aceiasi coloana cu numele acestora. Vizualizarea produsului firmei/producatorului dorit se realizeaza printr-un click pe coloana si apoi pe adresa firmei/producatorului.
   Preturile de achizitie sunt preturi medii rotunjite, existente pe piata din Romania luand in consideratie un panel de vanzatori reprezentativi avand o oferta valabila intr-o anumita perioada(TVA inclus). Preturile “la zi” practicate de distribuitori pot fi mai avantajoase.
   Costurile cu energia electrica sunt calculate pentru un ciclu de viata al frigiderului de 15 ani si un pret de 0,55 lei/kWh (inclusiv 24% TVA+accize) corespunzator tarifului CD de tip monom conform Ordinul ANRE nr. 53 din 19 Decembrie 2012 (acest tarif trebuie înțeles ca ordin de mărime deoarece pot exista diferenţe în funcţie tipul de tarif practicat la locul de consum) 
   Volumul net, exprimat in litri, este volumul real disponibil pentru inmagazinarea produselor alimentare.Volumul brut este o informatie cu caracter general care include amenajarile interioare ale aparatului.
   Compartimentul de congelare (****)este un compartiment pentru congelarea la temperatura de – 18 oC a cel putin 4,5 kg de produse alimentare la un volum de depozitare de 100 l in 24 de ore.
   Compartimentele de pastrare a alimentelor congelate sunt destinate pastrarii in stare congelata a alimentelor si sunt clasificate functie de temperatura minima asigurata prin simbolul “stele” astfel:
-       1 stea (*)            - 6 oC    producere de gheata, pastrare cateva zile
-       2 stele (**)        - 12 oC    pastrare pe termen scurt (cateva saptamani)
-       3 stele (***)      - 18 oC    pastrare pe termen lung
   Sistemul “Fara gheata” (No frost) racirea se realizeaza prin circulatia fortata a aerului si previne automat formarea gheti.
   Clasa climaticareprezinta un interval de temperatura ambianta in care frigiderul functioneaza in regim optim. Clasa climatica este indicata in fisa tehnica de produs, pe placuta de identificare si in interiorul frigiderului.
 

 

Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43

 

 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.