Aplicaţia online “Ghidul achiziţiilor publice” (ianuarie 2017)

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a lansat la sfârşitul lunii decembrie 2016 “Ghidul achizițiilor publice”, disponibil pe pagina de internet dedicată  http://www.achizitiipublice.gov.ro , o aplicație online care oferă acces la informații actualizate, în funcţie de modificările legislative apărute, tuturor celor implicați în realizarea de achiziții publice în România, înlocuind astfel suprareglementarea de nivelul legislației terțiare.

Aplicația conține o serie de instrumente operaționale, după cum urmează: metode de identificare și prioritizare a nevoilor/necesităților autorităților contractante, de cercetare a pieței de profil – în funcție de obiectul achiziției, de consultare a actorilor din piața respectivă, de realizare a unor analize comparative pentru beneficiile aduse de fiecare opțiune sau de identificare a elementelor care afectează ciclul de viaţă al obiectului achiziției, în vederea identificării factorilor ce vor sta la baza aplicării criteriului de atribuire costul cel mai scăzut, care au fost dezvoltate cu scopul de a ajuta utilizatorii să depășească anumite aspecte problematice întâlnite de aceștia în practică.

“Ghidul achizițiilor publice” prezintă autorităților contractante și achizitorilor toate etapele desfășurării unei proceduri de achiziție publică, inclusiv îndrumare specifică pentru procedura deschisă. De asemenea, aplicația oferă spre consultare modele pentru etapa de planificare a achiziției, precum și documentații standard pentru achiziția de servicii de consultanță.

Noutati

Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național se află în dezbatere publică (martie 2017)

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice Proiectul de OM proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului… Mai mult

Schimbări în etichetarea energetică a produselor (ianuarie 2017)

Începând cu 1 ianuarie 2017 se modifică etichetarea energetică a aparatelor TV şi a aparatelor… Mai mult

Ecoproiectarea îi ajută pe consumatori să economisească până la 330 € pe an (Decembrie 2016)

Organizaţia Europeană a Consumatorilor a lansat recent un studiu care arată că, datorită proiectării… Mai mult

Legislatie

Casa Verde (ianuarie 2017)

Au aparut ghidurile de finantare pentru Programele Casa Verde si Casa Verde Plus: Mai mult

Modificarea Legii 121/2014 (august 2016)

În Monitorul Oficial nr. 562/26.07.2016 a apărut Legea nr. 160/2016 pentru modificarea şi… Mai mult

Legea privind achiziţiile publice verzi (04.05.2016)

Legea nr. 69 din 25.04.2016 privind achiziţiile publice verzi a fost publicată în Monitorul oficial… Mai mult

Concursuri

2016

UPDATE:   Dupa cum stiti, sondajul a putut fi completat pana la data de 30.06.2016. Respondentii… Mai mult

 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.